mandag 18. juni 2012

Stolt eier av et drivhus :D Hva er best til gulv? Betong eller jord?

Eldstemann er i hundre, nå er han stolt eier av et drivhus, å jeg gleder meg til å sette det opp, så kan vi lære sammen, så får vi se om han klarer å smitte meg litt med de grønne fingrene hans. Jeg er flink på det som er i hagen, å får til det, men frøsåing, er ikke min greie, de ble altfor spinkle, og laaaaaaange.... Så gleder meg til dette, om jeg ikke får det til, skal jeg sitte i en godstol, å se når de vokser ;) Han gleder seg veldig, å skal ha kaktus samlingen sin der kanskje sier han, å han skal plante mais, og gresskar ihvertfall :) Å kanskje han skal ha en drueplante han får fra sin mormor :) Får se hva han vil ha der. Vi skal hente det hjem på lørdag, da det er et stykke å reise, å vi i tillegg må demontere det, så da tar det sin tid. Det blir ikke satt opp her med det samme, da vi er nødt til å grave ut der det skal stå, samt pukke opp, lage til sluk, å legge inn vann og strøm, å støpe dekke til det. Hva mener du, er det best med betongdekke, eller er det bedre med jord? Her er et bilderas av drivhuset og utstyret som fulgte med. Mange kasser osv, samt vanningsutstyr med timer, å lufteluker, å plantebord :)

6 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Gratulerer så mye med nytt drivhus. Jeg er helt sikker på at sønnen din klarer å smitte deg :)
Her kommer du til å stor kose deg!

Jeg har tregulv i mitt drivhus og synes det er veldig greit!

krepsemor sa...

Gratulerer med drivhus!
Det ligner på mitt gamle drivhus som ble tatt av `Dagmar`natt til 2.juledag! Er det et Juliana Premium 12.2 kvm?
Vi hadde støpt gulv i vårt, med sluk og god fall mot sluken. Det er lett å spyle, og det trengs, for det blir endel jordsøl! Jordgulv blir vel litt tungvint mht at jord av og til må skiftes ut, tror jeg!
Ønsker dere lykke til!

Blomsterguri sa...

Jeg har treplatting i mitt drivhus - og sten-heller i drivhus nr. 2. Begge deler fungerer bra, men begge må uansett sikres godt mot stiv kuling og det som verre er. Stort fint drivhus du får. Dette blir bra!

Tigertina sa...

Gratulerer med stort og flott drivhus :D Her blir det mange koselige timer tenker jeg!
Tror nok det er best med betonggulv, det er mest renslig. Både med tanke på leire og klin, og sykdommer og vasking! :)

Turid sa...

Så flott drivhus :) Gratulerer til sønnen, her kommer dere til å kose dere mye tenker jeg. Har ikke peiling på drivhus, men jeg lærer, skal kjøpe mitt første nå i sommer, så jeg går en ny vår i møte med drivhus :)
Nyt tirsdagen.

Ah09 sa...

OJ, så mange flotte tips, tusen takk skal dere ha :D Setter stor pris på det, vil gjerne gjøre det mest mulig "riktig" i begynnelsen, så vi slipper å ta opp igjen grunnarbeid :)

Det var et Juliane drivhus ja, å det skal være ca rundt 12 kvm, vi er kjempe spente, vi får det hjem til helgen, men får det ikke opp med det samme, pga vi må få laget ferdig der det skal stå, men vi jobber for harde livet :D

Ser for oss at det blir kjempe koselig å sysle der inne :)