mandag 7. februar 2011

Årets grønnsaksplaner begynner å bli klare :)


Jeg kjenner bare at det kribler i fingrene nå, etter å sette igang i hagen, ja det er altfor tidlig, men imorgen skal vi ut å rydde bort etter oppussingen, siste rest.
Å så skal jeg så snart isen er borte sette igang å klippe ned døde greiner osv, koste tunet, å gjøre klar jorden til planting :D

Er ikke helt ferdig med listen over hva jeg vil så, men jeg har ihvertfall lyst å forsøke disse tror jeg:
-kinakål
-cherry tomater
-snack paprika
-kålrot
-gulrot
-nepe
-agurk
-jordskokk
-sukkererter
-gresskar
-hvitløk
-kepaløk
-purre
-kanskje litt plukksalat viss den ikke er for vanskelig

Vil ikke ha for mange dette året, heller litt mindre, så får jeg det kanskje til :)

Skal også gjøre en kjempeinnsats for å få mer av mine urter inn i maten jeg lager :) Jeg har endel av de, men vil lære mer om bruken av de. I høst laget vi til et urtelag, så jeg håper i lærer endel i år, om bruken av urter, samt å bruke de i maten :)

Ungene skal komme med hvilke sorter de vil ha i sine egne grønnsakshage, imorgen :) De skal få egne bed iår, som de skal få stelle med. De syns det er kjempe spennende :)

2 kommentarer:

Mia sa...

Örterna blir med i all mat om sommaren, om inte annat så hackas dom ner i rømmen och såsen till grillmaten är klar på ett kick. Fin lista du har lagat och det lättaste är nog just plocksalladen..

Ah09 sa...

Det hørtes kjempegodt ut, men jeg er ikke så kjent med urtene at jeg vet hvilke som passer sammen, å hvilke som er gode til grillmat, i rømmen feks, DET hørtes ihvertfall kjempegodt ut :D

Tusen takk for det tipset :D

Da skal jeg jammen ha med plukksalaten :D