søndag 10. februar 2013

Morsdag og fastelaven :)

Ja idag er dagen for å markere hvor glade vi er for mammen vår :)
Jeg har tyvstartet litt, å var nede hos henne igår med en gave, hun fikk en stor gryte, til hun skal flytte inn i nytt hus nå, å må ha induksjon gryter, å dermed bytte ut alle de gamle hun har fra før. Idag skal jeg steke lapper, å ta med til kaffebordet, å vi gleder oss til å ta turen ned :)

Imens sitter jeg å minstejenta, Hannah, på nå 4 år, å maler kort til henne. Det er plenty snø her fremdeles, men sola kom idag, med den nydeligste soloppgang, malte hele himmelen rosa :D Hele familien satt med morgen te`en og nøt det :D
Det er fremdeles litt kaldt, med -5 grader, men ingenting imot hva det har vært :)

Jeg har nå plantet ulike stiklinger som står til spiring på akvarierommet, der det er lunt og godt, håper jeg klarer å få de til å vokse. Det er "Sweet basil" som er plantet,d et er en urte som jeg bruker mye i thaimaten jeg lager, men jeg må kjøre 2 timer for å kjøpe den, så det hadde vært enklere å få den til selv.
Her er hvordan jeg gjorde det:
Hvordan lage stiklinger.

Ellers så er planen lagt for hva som skal sås til våren, jeg har ikke vært videre heldig med selvsådde planter tidligere, så er redd for at det muligens ender med at jeg må kjøpe pluggplanter iår også, men skal i det minste forsøke, om noen har gode tips til en nybegynner så setter jeg pris på det :)
Iår har vi ihvertfall et drivhus og kjøkkenhage, som står klar til såing, det eneste vi ikke fikk på plass ifjor er buene som duken skal på, som skal dekke de mot sterk regn, insekter, være litt lunere osv.
De skal jeg snart hente å få på plass. å så er ikke regnvannsystemet oppe å går, vi rakk det rett å slett ikke ifjor, så jeg har mye å gjøre iår, å jeg GLEDER meg til å begynne, energien er tilbake, og hverdagen på plass, så nå håper jeg at vi skal få det på plass :)

Satser på at iår klarer vi å få enda mer fra egen hage, målet er å bli mest mulig selvberget, det har jeg lyst til :) Vi skal også ha høns og lam, å det i tillegg til å fiske, gjør at vi også får egg, kylling- og lammekjøtt (pinnekjøtt, stek, grytekjøtt osv) samt fisk, krabbe, hummer, kamskjell, blåskjell, og kreps, for å nevne noe :)
Urter har jeg i den 80 kvm store urtehagen, bær og frukt i hagen, og de planter jeg hvert år, flere av. Sopp og bær får vi også fra naturen, så skal bli spennende å se hvor mye vi klarer å ha selv iår :)
jeg syns det er spennende å sanke vår egen mat, da vet jeg hva vi får i oss, samt at vi får trim når vi er ute på tur, å så tåler jo ikke mine alt som er i butikkmaten, så da har jeg ikke store valget heller.

Her er et bilde fra en av de siste soppturene våre ifjor:


Dette var kun et par timer, hvor jeg og min mor var i skogen, så dere ser det er nok av det, jeg har enda mye igjen av det,s å skal nok klare meg til det er tid for skogturer igjen. Traktkantarellen som vises helt til høyre på bildet er vannvittig god som knust oppi viltretter osv, det smaker nyyyydelig, anbefales på det sterkeste :)
Men gå sammen med folk som har greie på det, ikke forsøk selv,d a det er mange farlige sopper, som det også er mye av, og som også ligner på feks traktkantarellen.

Men nok om det, er en stund igjen til juni enda, å soppsesongen kan starte, så får komme tilbake til det etterhvert :) Nå skal jeg og tulla mi, Hannah, steke lapper, som vi skal ta med til mamma, og kle oss.

Ha en koselig morsdag og fastelaven alle sammen :D2 kommentarer:

lilleba sa...

Koselig å lese :) Ha en fin morsdag !

Hilsen Lilleba på Rusk og Rask

Ah09 sa...

Takk for det, og likeså :)