lørdag 9. februar 2013

Tiden flyr.. :D

Ja nå er det jammen lenge siden jeg blogget sist, å det har skjedd MYE her, så har ikke fått tid til å prioritere det. Vi var mye på sykehus ifjor pga ulike ting, og det hele ble toppet av at min mann fikk hjerteinfarkt like før jul, så tiden frem til nå, har vi brukt på å hente oss inn igjen, men nå er endelig hverdagen tilbake, å godt er det :)

Det går bra med min mann, det var kun et lite hjerteinfarkt heldigvis, å jenta mi har det kjempebra etter skolioseoperasjonen, hun er nå hele 5 cm høyere, å er nå like høy som meg, noe som var drømmen hennes :D
Hun klarer seg bedre og bedre for hver dag, ja til tider så bra at det knapt merkes, så dette går fortere fremover, enn noen av oss hadde våget å håpe på :)

Ellers er det ikke så mye nytt, nå holder vi på å klargjøre til våren, å gleder oss til den :) Vi venter på kyllinger som skal flytte inn i hønsehuset vi skal igang med, å vi skal også bygge et lite skur til kopplammene som ungene skal få til våren :)

Minstemann ble satt på en diett av sykehuset ifjor, hvor han må ha annen mat, enn vanlig norsk kosthold, vi må tenke mer i middelhavsland stil, og ha minst mulig, helst ikke brødmat til han. Ernæringsfysiologen på sykehuset sa vi hadde perfekt kosthold i forhold til det som blir anbefalt, men for vår sønn med de plagene han har så må vi redusere på noen områder, som feks brød, gjær, sukker osv.
Eldstemann er allergisk mot noen tilsetningsstoffer, men vi aner ikke hvilke så da er det om å gjøre å ha minst mulig av de i kostholdet. han var på sykehus for dette når vi var på ferie i Danmark, og det var der vi fikk vite det.

Det i tillegg til at jeg nå er igang med EasyLife kurs, på det lokale treningssenteret, for å forsøke å komme meg ned til "passelig" størrelse igjen, gjør at jeg nå må legge om kostholdet varig, til det beste for oss alle, så ren mat er viktig for oss! Kommer til å skrive endel om det fremover, å dere må gjerne komme med innspill, oppskrifter, tips osv, setter stor pris på det, har en stor læringskurve foran meg nå, for jeg er vant med det norske tradisjonelle kostholdet.

Pga dette har vi valgt å lage det meste selv, så jeg vet hva de får i seg, jeg elsker å være i naturen, så det å sanke det jeg kan bruke selv, er kjempe spennende :D Da får vi være ute i naturen, samt høste goder av den, som smaker sååå mye bedre enn det som vi får kjøpt :)
Ifjor var vi kjempeivrige p åsoppsanking, å det var skikkelig moro, jeg gikk mye sammen med min mor og min tante, samt ungene, å det var noe vi virkelig så frem til, så nå gleder vi oss tild en sesongen starter igjen :)
Fisking er også noe ungene og vi syns er kjempekjekt, så det skal vi snart starte med, for neste denne/neste mnd kommer silda, å da skal jeg forsøke meg på lubbesild :D

Etterhvert som våren siger på, er det tid for å så, å iår er vi endelig klare både med drivhus, og kjøkkenhage, så dette ser vi frem til :) Kommer til å skrive mer om dette etterhvert :)

Kjekt å komme tilbake til bloggingen, håper dere kommer innom å hilser på å gir meg tips og råd :)
4 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Velkommen tilbake i bloggland. Dere har virkelig fått kvota deres for ei stund. Håper på bedre tider nå, og gleden over at det snart er vår!

God klem og ønsker om en fin søndag!

Ah09 sa...

Ja vi syns det holder en stund nå, så satser på at 2013 blir et bedre år ja :)

Tusen takk for det, å det samme til deg :)

AnitaH2 sa...

Så hyggelig å høre fra deg igjen, jeg var innom og tittet før jul, for jeg kom på snøklokketreet dere har... Og da tenkte jeg at stakkar, her er det nok litt annet å stelle med enn blogg, ja!
:-/
Mamma pleier å kalle slike år som det du hadde i fjor for "Annuus horribilis". Alle gode ønsker for det nye året, og nye dietter! Det er krevende å gjennomføre livsstilsendringer, men noen ganger må det jo bare til. Et shoppingtips: Finner du noe som kan funke, kjøp flere med en gang. Hos oss er det strengt melkefritt for mannen min, og sauser er en stadig utfordring. Finner jeg en posesaus som er brukbar, kjøper jeg fire stk. Om ikke smaken passer i første omgang, er det uansett en lettvint basis for videre krydring og variasjon. Vi bruker en del østlige oppskrifter. Kokosmelk, maizena (men ikke maizena jevner!!!) og buljong - men ikke de vanlige terningene, de fleste av dem er det gjær i, og da verker jeg i kroppen.
Forresten fryser jeg urtestilker som ikke blir brukt med en gang, de gir alltid en liten piff i grytene.

Ah09 sa...

Tusen takk for det, snøklokketreet har tatt kveld, å det er ikke fordi det var vinter, men fordi min mann kjørte over det med plenklipperen :P Så må kjøpe nytt....:/

Ja året har vært det verste, av de verste, dønn sliten, men nå er energien tilbake, og hverdagen med, å takk og lov for det, håper det vedvarer :)

Kjempesmart tips :D Tusen takk skal du ha :D Jeg trenger alle tips vi kan få, for det er jammen ikke lett, tar man bort hvetemel, gjær, sukker og melk, er det liksom ingenting igjen av det vanlige kostholdet, så her må vi helt over på nytt, så krever endel, å handleturene tar sååååå mye lenger tid når man må lese på alt, men heldigvis kan han ha litt, og melk i matlagingen går bedre, enn å drikke melk, men ikke om det er grøt, kakao osv..

Men tusen takk. skal huske det :D