søndag 20. september 2009

Hadde virkelig en DRITTDAG igår :(

kort fortalt så har naboen her 2 hunder, en dachs, og en større fuglehund, ligner pointer, er langhåret, husker ikke rasen i farten. Tidligere var dachsen her inne i hønshuset å hentet en kylling som han spiste, neste dag var han her igjen å tok en større kylling inne i hønshuset, men den hylte sånn, at mannen min rakk å løpe etter den å få tatt den ut av munnen hans.
Idag var den store her å det manglet 8 høns, australorpser, og sussexer, å 3 av de er spist på, mangler maaange fjær, det ligger "hauger" med fjær flere steder på ekren her, men de 5 siste ser ut til å være i fin form, å må bare ha gjemt seg, vi fant dem rundt om...

2 ganger har vi gitt han beskjed om at det er båndtvang, å 2 av disse 3 gangene er det takket være min mann at det ikke er drept noen, å det at vi var hjemme, hadde vi vært borte, så kunne vi kommet hjem til tom hønsegård, for alt jeg vet, han har nå spist på flere før vi rakk å gjøre boe, han har også revet ned gjerdet to steder.

Vi har et lite hønshus på ca 15 kvm, utenfor det er det 2 meter høy hønsenetting, med bærnot over, og luke ut til en ny utegård, på 40 kvm, som er omkranset av hønsenetting, i vanlig høyde, med port i. den minste hunden har bare løpt inn lukene og hentet kyllinger helt inne i hønshuset, mens den store nok har holdt seg ute i utegården.

Vi forlangte at naboen fikk bli med å lete etter evt skadede høns, han gikk over ekren her, å så forsvant han, gikk rundt husene her, og inn bakveien i sitt eget hus, å kjørte nå bort herfra...Å det eneste han sa når min mann kom bort til han å holdt i halsbåndet til hunden hans, var at han ikke måtte holde hunden så hardt, man behandlet ikke hunder sånn....

Kan jeg gjøre noe, eller er det jeg som må lage lukket gård til mine høns?? jeg har snakket med kommunen om mine høns, de går i den gården som jeg nå fortalte om, blir tatt inn hver natt, og ikke slippt ut før 8 på hverdager og 9 i helger...jeg har også meldt de inn for mattilsynet, å det er jo båndtvang....

De har "kun" drept 1 høne, og skadet 4 til nå, men det er for meg altfor mange...vil ikke miste noen...

Å hadde han drept de han har spist på idag, så hadde jeg kun hatt 2 høner igjen til neste år, de andre er solgt, for jeg skal ikke ha så mange selv, å et evt tap hadde jeg jo måttet tatt på meg selv, og ikke de som har kjøpt høner her. å da hadde jeg helle rikke hatt noen haner, å dermed ingen mulighet til å få kyllinger på de til neste år...

-------- svarer på et innlegg her jeg :)--------

De har tett innhegning i tillegg til denne, men den er mye mindre, å jeg liker at de skal ha litt plass. Å noen timer hver dag er de minste kyllingene ute i den tette innhegningen, de er så små at de går under varmepære, å er kun ute litt når det er ekstra flott vær, som igår..
En annen ting er at siden vi er muligens på flyttefot så vil vi ikke investere så mye her enda, men om vi ikke får kjøpe 4 mål til i tomt her,som vi har søkt om, å venter svar på hvert øyeblikk, så kommer vi til å flytte å da vil vi lage til der..

Så derfor har jeg valgt å la de gå ute i innhegningen, med mulighet til å å gå inn i tett innhegning og hus, men mens ve er hjemme, så får de små gå ut, å da lukker jeg den tette for de store...

Kan ha de inne hele tiden, men syns at når det er sååå nydelig vær så nå, så syns jeg skikkelig synd på de at de ikke får komme ut, men heller det enn døde for all del..

2 kommentarer:

Linnemi sa...

Slik du beskriver det er naboens oppførsel uholdbar. Uhell kan skje, en hund stikker av og ting skjer fort om de jakter på noe, men jeg mener eieren nå i alle fall plikter å erstatte skadene som er påført både fjærkre og innhengning.

Av hensyn til hønsene ville jeg buret dem inne på en måte som holder andre dyr ute. Det er f.eks. ikke båndtvang på rev eller hauk.

Ah09 sa...

uhell kan skje absolutt, men nå har uhellet hans skjedd 3 ganger allerede.. skal snakke med politiet på mandag å forhøre meg hvordan jeg må forholde meg, jeg har jo sikret mine, de er ikke i tett innhegning i den helt ytterste innhegningen, men det skla jo ikke vær elov å gå inn på andres eiendom å ødelegge, å skade..

Forstår hva du mener med at jeg bør ha de inne, men da står de bare å hyler, de vil ut, så da står de i en klynge inntil nettingdøren, å hyler på en merkelig måte, de er jo vant til å være ute så mye de vil..

De skal sikres så bare det, men det er bare det at vi lever litt i vakum her nå, vi har søkt om å få kjøpe 4 mål til, å får vi det, så skal det investeres skikkelig her på hus og garder, tette som bare det :D
men om vi ikke får det så skal vi flytte å da skal vi lage til skikkelig der, planen var egentlig å være flyttet før jul, men enda så venter vi på svar fra kommunen, det skal komme når som helst nå, er veldig spent, å da skal det skje ting for tuppene våre også :)
ikke holdbart at dette skal kunne skje, men ikke kjekt at de må stå innesperret i dette nydelige været heller, så de får gå ut så lenge så vi er hjemme å kan trø til om det skulle være noe :)