fredag 25. september 2009

Her skal de bo frem til alle er kommet ut :)
Her skal de bo frem til alle er klekket, da skal de ned i kyllingburet vi har laget i kjelleren, med varmelampe, og med kyllingautomater til vann og for :)
Men frem til dess så bor de oppe i gangen, her hos oss, i en avlang lekekasse, med et håndkle i bunnen. Jeg har strødd hele bunnen med undulatsand, som fås kjøpt på dagligvare eller i dyrebutikk, siden de trenger sand til kråsen, for å kunne knuse maten de får i magen. Litt undulatfrø har de også fått, samt hardkokt egg, og et tefat med vann :)

Nå er de tørre og fine, å de er så herlige, å de herlige lydene fra de små pipene deres :D Vi hører dem når vi sitter i stuen :)

Håper det klekker mange flere :) er enda 18 egg igjen, et er begynt å klekke nå idag, så enda en hedemora kylling er i ferd med å se dagen lys, å det er sååå spennende hvilken farge den blir, da de kyllingene kan bli hvilken så helst farge :)
til nå erd et en gul og en blå hedemora kylling, den mørke med flekk i nakken, er en Plymouth Rock, å jeg vil tippe det er en hane, siden man der skal kunne kjønnsbestemme fra dag 1, ved å se på prikken i nakken. Hanen`s prikk skal være uregelmessig, og hønene sin prikk skal være mindre og mer regelmessig enn hanene sin.
Men jeg er ikke sikker enda, skal se når og viss det evt skulle komme en høne, det er enda 11 Plymouth Rock egg som ikke har klekket og som har klekking idag, så jeg er kjempespent på om de i det hele tatt kommer ut...:/

Min første begynner tabbe var at jeg gikk tom for vann igår !!! midt under klekkingen, å alle som kan dette har hver sin mening på hva som er lurt å gjøre å ikke, men jeg endte til slutt opp med å lukke opp døren midt under klekkingen, å fylle på vann, ta ut alle kyllingene, å nå nå håper jeg VIRKELIG på at det ikke har skadet hele klekkingen min her, sitter med en skikkelig klump i magen her.....

er nå ihvertfall en på vei nå ikveld, så satser på at det skal gå greit, siden det er vann der nå, så skal han bare få gå inni der frem til søndag, kyllingene blir jo født med niste med seg til 2 dager, å det blir gnidd inn i dunene deres, å ligger da IKKE igjen i egget, som en nistepakke, som jeg har trodd :D

Håper, håper og HÅPER her nå..........!!!!!!!

2 kommentarer:

Villrose sa...

For et herlig, fargerikt fellesskap :-)

Lykke til med resten!

Ah09 sa...

Ja, det er de ;) gleder meg til å se hvordan resten blir, om det kommer flere da vel å merke, men er da 17 igjen som kan komme, å en er allerede på vei, så satser på at vi skal få oppleve noen til :)

Takk for det :)