torsdag 10. juni 2010

Rabarbragele :)

Idag har jeg laget rabarbra gele til ungene, hele 2 liter står til stivning i kjøleskapet, å 2 dessertskåler, en til min mor, og en til min far :)
Imorgen skal de få spise gele med vaniljesaus, å jeg er kjemespent på om de liker det, da kan jeg lage det igjen :)

Her er oppskriften om noen vil prøve, den fant jeg i et innlegg jeg skrev i, på hagegal.no :)

1/2 KG RABARBRA OG
1/2 L VANN

kokes i ca 10 min, siles gjennom et dørslag, samk til med sukker.

8 PLATER GELANTIN legges i bløt, og has i den varme saften, rør til det er oppløst.

La stå kaldt til dagen etter, serveres med vaniljesaus :)

Rabarbrasuppe er også kjempegodt det fikk jeg alltid av mine besteforeldre, da jeg var liten, så det skal de få til dessert en dag :) Har også funnet en god oppskrift på rabarnrapai som jeg skal teste ut :)

Rabarbra er foresten kjempegod sammen med jordbær i syltetøy, å god til å fryse, så derfor har jeg fryst ned alle stilkene mine idag, Brukte 2 kg til gele`en, å resten er fryst til syltetøy, og pai og andre gode desserter senere, håper det vokser opp mer snart, så jeg kan høste en runde til :)

1 kommentar:

K sa...

I dag har vi laget rabarbragele etter oppskriften din.. blir spennende å smake i morgen :D Sausen smakte i alle fall veldig godt! Takk :)