tirsdag 2. november 2010

En liten tur innom :)

Ja nå er det jammen en god stund siden sist jeg var innom, har rett og slett ikke tid, har slettet de andre bloggene mine nå, det må holde med den ene, har knapt nok tid til den innimellom :)
Å akuratt sånn er det nå, vært mye på en gang nå, men håper det roer seg litt nå fremover.

Idag bøtter det ned, det blåser så løvet flyr i rett linje bortover, men allikevel når minstetulla sovner nå snart, så skal jeg ut i hagen en tur.
Så lenge det ikke er snø, er det greit å få gjort litt. Idag skal jeg se til urtene som er plantet i kasser foreløpig, så de skal ha jord i vinter, plante noen flere hvitløker, å plante jordskokkene som jeg fikk i posten :D

Senere idag skal jeg på jobb, men da skal min mann og eldstemannen vår igang med å grave opp muren i tunet, og støpe den fast heller :)
Eldstemann har gjort dette på spesialskolen som han er på 2 dager i uken, å hadde veldig lyst å få gjøre dette hjemme også :) det var smart, da vi nå får ugress opp overalt, men når dette er gjort vil det bli vanskeligere for ugresset, så håper det skal se veldig flott ut når de er ferdige.
Tviler på at de blir ferdige idag da de kun hadde 2 sementsekker igjen idag, men de gjør så langt de kommer med de 2, så får jeg reise å kjøpe flere imorgen evt.
Jeg tenkte at i samme slengen så kunne jeg heve opp ene bedet mitt ned i tunet, sånn at ikke all jorden hele tiden må fylles på, sånn som den må nå, nå renner den vekk med regnet til tider...
Å så skal vi mure opp 2 trapper gjennom urtehagen :) Gleder meg veldig til det er gjort !!! :D

Kompostene skal flyttes før vinteren, så de skal vi sette på paller, så de kommer opp fra bakken, å sette de enten ved søppelkassene eller ved terassen, så de er lett tilgjengelige. Vi har fått lov til å bygge et stort søppelstativ, men det komme rnok først til våren, sammen med postkassestativet som også skal opp da :)

Var på hagemøte for litt siden, å da hadde de om ost og kjeks, og pynting med grønt til dette, det var kjempe lærerikt, å jeg fikk mange ideer til koldtbord osv, fikk også en knallgod oppskrift på en nøtteblanding i honning, som smakte himmelsk sammen med ostene osv, skulle såvisst tatt kameraet med meg, men det kom jeg ikke på før jeg satt der nede å så alt hun lagde.Musen på bildet er en av figurene hun laget å den var så søt at den tok eldstemann med seg hjem, han fikk være med på hagemøtet frem til leggetiden sin, å var STORfornøyd med det :D

Hus oppussingen går for fullt her, planene vi hadde gikk nok en gang dukken, da det viste seg at veggen vi skulle fjerne for å få en stor inngangshall og inngangsparti nede, er bærevegg, å vi i tilfelle må opp med dipper osv, som både er ekstra kostbart og mer tidkrevende.
Derfor endret vi nå planene å vi skal derfor beholde de to rommene som de er, å ikke sprenge gulvet i den innerste kjelleren, men beholde den også somd en er, til tross for lavere høyde i rommet.

Vi er så å si ferdig med minstetulla`s som, skal bygge en oppbevaringsbenk til alle lekene deres som nå er på ferie i kjelleren, mens oppussingen står på, så er det klart hos henne, trenger foresten en ny liftgardin til henne også, å så skal lampene skrus opp, hun har kun lampe i taket foreløpig.
Eldstetulla er flyttet inn sammen med minstemann, å de har nå det største soverommet i huset, der skal det lages til hver sin hobbykrok til de, samtidig som vi tapetserer veggene og legger nytt gulv. men det skal vi ikke igang med før kjelleren er klar.
Eldstemann har flyttet inn på eldstetulla`s tidligere rom, å har nå fått liftet tilgjengelig som Lego rom, det er et rom som er kledd inn, på kryploftet vårt, så det er ikke full ståhøyde der, men de er stor fornøyde allikevel, å jeg syns det var herlig å slippe å støvsuge opp bittesmå lego deler overalt i huset...For flyene osv de lager må de jo vise frem, så da flyr de rundt o huset med de, å så faller små deler av til tider, å med en 1 åring i hus, er ikke det så kjekt, så det løste seg bra nå, å eldstemann er så kry, over å ha rom over 2 etasjer :)
Har får også flittig besøk av de 2 mellomste :)

kjelleren ryddet vi ut av i helgen, men vi har nok 1 eller 2 hengerlass til som skal kastes der før vi kan begynne, men det regner vi med er gjort iløpet av uken. Da skal vi begynne å lage til der nede, å så snart vegger og gulv er oppe, så skal det lages hull i gulvet til en enkel trapp istedet for en svær, til hallen, som først var tenkt. Etterpå skal det lages grovinngang på de 2 andre rommene, skal bli herlig når det er gjort, for da får vi endelig på plass endel av klærne som nå ikke har så god plass pga vi rev ned boden, som alt var samlet i.

Innimellom, eller mens vi venter på rørleggere, elektrikere osv, skal det også bygges en platting utenfor, som skal være terassen på nedsiden av huset, der skal det etterhvert komme opp en utendørs grill osv, men først skal bare plattingen , trappen og båten settes opp der. Drivhuset er også meningen skal opp, men det kommer helt ann på hvor snart snøen kommer nå, så satser på at den venter en stund til, for akuratt nå har vi hendene fulle inne :)

Men nå hører jeg at minstetulla ikke synger mer i sengen sin, så da har hun sovnet, så då er det tid for å kaste på seg en regnjakke å løpe ut i bygene å få gjort det siste jeg har igjen i hagen :) skal forsøke å komme innom litt oftere nå, å heller skrive litt mindre ;)

Ingen kommentarer: