lørdag 7. juli 2012

Drivhuset er ferdig :D

Eller det vil si,det er litt finpuss igjen da, men det ble i det minste ferdig satt opp inatt, og jeg bar en hel tilhenger med kompost-jord, ferdig klokken halv to inatt :) Etterpå plantet jeg inn et par planter av chili, noen flere agurk planter, like mange paprika planter, og enda flere tomat planter, med variasjoner som cherry tomater, biff tomater, og vanlige tomater :D
Paprika`ene er allerede begynt å titte frem, og det samme med tomatene, så dette blir spennende :D Har igjen å få på plass flere opphengskroker osv, som er bestilt og underveis, men foreløpig har vi nok med de vi har. Vi skal også ha varme i drivhuset, samt sette opp regnvann-samlings anlegg. De automatiske lukene virket for de stod på vidt gap når vi begynte, å når vi pakkte sammen inatt var de lagt seg pent inntil drivhuset.
Det var litt for lite med en tilhenger med kompost, så må ha minst en, om ikke to tilhengerer til som skal hentes denne uken, det er nok med en til drivhuset, men hele grønnsakshagens kal også ha kompostjord, så trenger nok 2 hengere til, å siden de nå er tomme for kompost jord på den nærmeste miljøparken her, må vi kjøre enda lenger for å hente det, så det tar en time i bare kjøring for hvert lass, så det går endel tid, skal være godt når det er overstått og på plass, begynner å bli litt lei av å bære bøtter med jord nå, etter uker med bæring :P
Men kjempegøy å se resultatet :D

Vi la terassebord som en sti bortover i drivhuset, håper det ikke gjør noe, med tanke på impregnering osv?? noen som vet om det har noen betydning? Vil det gå i matplantene? Vi har brukt gamle terassebord til dette. Som ligger på steinheller, for å holde de opp fra jorden under. Vi har ikke lagt duk under kompostjorden, da jeg tenkte de kunne få gå helt ned i neste jord om de ønsket, håper ikke det gjør noe, så vi drukner i ugress nå :P Men det er gravt av under, å skal ikke være noe igjen i grunnen, av det vi ser, bare det ikke er mengder med frø da :P Satser på at vi klarer å holde de borte :)

Eldstemann har fått seg kjøttetende planter som han skal ha til å samle fluer, men plutselig var den ene så kul at den flyttet inn på rommet hans istedet idag ;) Å de to andre gjorde det samme, så de fikk visst ikke bo ute likevel.
Han vil så gresskar osv, men det er for sent iår, så det får han planlegge til neste vår, han har lyst å skjære i de til halloween osv. Mais ville han også ha, men de har vi ute, de skal plantes i grønnsakshagen iløpet av uken som kommer, for nå er det den vi skal konsentrere oss om :)

1 kommentar:

AnitaH2 sa...

Som dere jobber og står i! Jeg er helt imponert, jeg!