lørdag 14. august 2010

Smaken av egne frukt- og grønnsaker MMMmmm :D

jeg har både sådd, og plantet ut unge grønnsaksplanter iår, å med skiftende hell, må jeg si, men at de som kom seg helskinnet gjennom det, smakte fortreffelig er det såvisst ingen tvil om :D

frøsåing har jeg innsett at ikke helt ligger for meg, noen råtnet, mens andre tørket ut, selv om jeg passet de som en smed, mens andre bare simpelthen ikke ble noe av, av grunner som jeg ikke aner ..
Så jeg kommer nok ikke til å satse fullt så mye på frøsåingen neste år, men skal allikevel gjøre litt forsøk, så kanskje jeg kommer meg, en av de største brølerene jeg gjorde var visst å bruke jiffy klumper, da disse var særdeles vanskeligere å holde jevne i fuktighet osv, så jeg kan ikke gi meg helt enda :)

Men den som virkelig ble en slager hos oss iår var potetene, det å grave opp våre egne poteter, når vi skal sette på middagsgryten, har vært en klar favoritt hos ungene :D
de elsker å lete etter potetene, å noen av dem var store, mens andre igjen var i skikkelig barnestørrelse. Stor stas å plukke de, å til og med å spise de, da vår eldste ikke er glad i poteter, men disse gikk ned på høykant :)
iår brukte jeg økologiske poteter, å nest eår vil jeg heller sette mandel poteter tror jeg. Jeg har fått meg, flere isoporkasser til å ha grønnsakene i, for vinterlagring, men jeg tror ikke det blir mye av det iår, for vi knasker oss gjennom grønnsakshagen, fortere enn jeg hadde trodd, så neste år, skal jeg sile ut hvilke sorter vi skal ha mer av.

aspargesen har også blomstret flott, men de skal stå ihvertfall et år til før jeg kan begynne å høste, kanskje jeg kan få en smakebit neste år, men ihvertfall året etter.

Purren og brokkolien ble utsatt for en god del snegler, så nå skal vi sette opp sneglebånd, så de ikke får komme oppi der mer, men jeg får smakebiter allikevel.
kålerabien og løken var det også noen smakebiter av, så dette var rett å slett virkelig kjekt :D

Jordbær og frukt var det veldig lite av iår, hos oss. Men det er sorten av alle, men ikke i mengder. Rips, amerikanske blåbær, bringebær, tyttebær, solbær og stikkelsbær har det vært litt mer av.

Jeg har også fått hentet rips hos en kollega, der hentet jeg 50 liter rips, å så har jeg hentet 5-6 liter bringebær, litt stikkelsbær, litt solbær og litt rips hos noen andre, jeg skulle også få komme til enda en kollega, å hente litt til, så jeg gleder meg til å lage saft en av dagene :D

2 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Dyrking av grønnsaker og bær er kjekt og ja de smaker mye bedre. Kjekt for ungene å se hvor grønnsakene kommer fra...

Ah09 sa...

Ja har hatt unger her, som ikke aner hvor ting kommer fra, så setter pris på at ungene får vokse opp med å forsøke selv i hagen, de storkoser seg, både når de planter, men ikke minst når de høster ;)