søndag 20. desember 2009

På et døgn her, så lavet det ned med snø!!!!

Fra å ha ingenting, gikk vi igår over til å nærme oss meteren med snø, på kun det ene døgnet, veier har vært stengt, flere biler for av veien, vi har hatt ulykker, og også dødsulykke, trær som falt over veiene, å endeløst med husstander som har vært uten strøm i opptil 20 timer, ja kanskje noen av dem fremdeles mangler strøm, det er jeg ikke sikker på, listen deres i 11 tiden idag var veeeeldig lang, på feil de skulle ordne iløpet av dagen...

som om ikke alt det var nok, så har vi også vært uten vann, noen lengre enn andre, så nå har vi virkelig fått prøvd ut hvordan de hadde det i gamle dager, å jeg må virkelig si at jeg ikke har visst helt hvor heldige vi er egentlig, men til og med ungene skjønner det nå :D
Iløpet av dette døgnet har vi brent ned et ukjent antall kilo talgelys, spist middag som er tilberedt på vedovnen i stuen, og drukket vann som jeg hadde tappet i flere 1,5 liters flasker i frykt for at vi skulle mangle vann..
vi har også måttet fyre med ved hele tiden for å holde varmen, da andre i bygden her satt med boblejakke på inne i stuene sine, mine foreldre var en av de som var uten strøm lenger enn oss, så vi var nede med kakao og varm middag til de..

mengdene med snø er helt overveldene, vet ikke om jeg noen gang har sett så mye snø her en gang, å ihvertfall ikke på et døgn, så nå leker barna i verdens største snøhule som de og min mann har gravd ut i tunet, jeg er sikker på den er ca 10 meter lang, å kanskje 6-8 meter bred :D
skal få tatt bilde av den imorgen, batteriet ble flatt på kameraet, å nå når batteriet er fulladet er det selfølgelig for mørkt ute..

må si at til tross for at en kveld i stummende mørke, uten pc, fjernsyn, radio osv, med kun talgelys og brettspill, var kjekt, er jeg evig takknemlig for at vi nå kan bruke mikro, gå på et toalett som det går ann å skylle ned på, å ha lys overalt, uten å være redde for at vi eller andre ting skal ta fyr, av talgelyset..

idag fikk vi pyntet juletreet, å siden jeg iår kom på at jeg fra nå av skulle over på lyst og sølv på all julepynt, å kjøpte en mengde av det, så klarte jeg selfølgelig å glemme å kjøpe lys og stjerne til treet, er det mulig ?????!!! så da måtte vi bruke det som vi hadde ifjor, så iår er det en mix her, men satser på at det kommer seg så snart jeg kommer meg til byen.

min bestemor havnet på sykehuset igår, pga et kraftig hjerteinfarkt, heldigvis så klarte hun seg gjennom det, til tross for at helsepersonell var i tvil om det et par ganger, men hun er ikke helt frisk, så skal ned til henne en tur snart :) gleder meg til å få se henne igjen, satser på at hun kommer seg :)trappen vår :)


terassen vår, se på den mengden snø på en dag..

1/3 av alle julekortene vi har fått, vi pleier å henge dem i en tråd langs veggen, så ser vi dem, helt til januar :)

1 kommentar:

AnneKa sa...

Håper det går bra med bestemor.
En riktig God Jul ønskes fra AnneKa :))