søndag 23. august 2009

Frustrert over eggspisende høne :(
fortvilelsen er stor etter at den ene hønen vår har begynt å spise egg :O etter mange spm til flere hønsefolk, så er det som går i gjen at vi må ta henne :(
Så nå har vi et siste tappert forsøk, for å se om det hjelper, før vi gir opp... Skal teste med egg som er fylt med noe sterkt, noen foreslo STERK peppermynteolje, andre nevnte sennep igjen, men andre igjen mente at den norske sennepen ikke var sterk nok, så vi får se....

3 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Så kjedelig! Jeg har også høner, men de har ikke lagt egg enda. Håper å unngå akkurat det... For da er det vel ikke så mye annet å gjøre enn å kvitte seg med den. Men det er kjedelig.

Vi har en som er svært skakk i nebbet, og burde sikkert ta den, den har nok noen handicap i forhold til en med normalt nebb, men så spiser den jo, og vokser gjør den også... så... Vi venter og ser. Men den er nederst på rangstigen og forblir nok der.

En blir glad i dem, enda så rart det må høres ut for folk som ikke har høner :)Håper høna deres blir avskrekket av det sterke og slutter med unotene!

Hilsen Margrethe

hajal. sa...

Tapp ut ein del av innholdet i eit egg gjennom eit så lite hol som mulig. Lag ei blande med vatn og pepar (så sterk blande du får til) som du sprøyter inn i egget ved hjelp av ei sprøyte.
Det skal gje garantert virkning. Har iallefall virka kvar gon hos meg.

Ah09 sa...

Ja, ikke noe kjekt nei, men idag hadde de ikke rørt eggene som vi la ut igår, de stinker sikkert hehe, de hadde trillet de ut av redet, så de la hele på gulvet :D

Å når jeg skulle ned til de nå, så var han tydelig sur på meg ja, har aldri hørt han bråke så mye noen gang :)
jeg flyttet dem jo igår pga dette, så jeg har de for seg selv, ved hovedinngangen, men det falt absolutt ikke i smak... så så snart han som skal hente høns her kommer, så får jeg flytte de opp igjen i hagen tror jeg..

Ja en ranstigen har e full kontr ove, stakkers dn som frsøker å stikke hodet frem der, de er ganske fascinerende å se på fra terassen :)

En blir kjempeglad i dem, har alddri tenkt over det tidligere når vi ikke hadde høns, trodde ikke det ble på samme måte som et kjæledyr, men jovisst, de har navn de fleste, å de har hver sin personlighet og væremåte, så de er skikkelig snæle, er fullstendig bitt av basillen her ja :)

Tusen takk for det tipset hajal, finner jeg knust egg hos henne idag også, er det det neste trikset som står for tur :)