søndag 5. desember 2010

Hvor er vi i oppussingen nå???

Ja er endel som spør meg om dette, så får ta en oppdatering på det her inne, skal se om jeg ikke kan komme med et bilderas av bilder også, dersom jeg får anledning nå når minstetulla sovnet :)

Vet ikke hva jeg skrev før vi reiste på sykehuset, men etter en uke stopp fra min side pga sykehus besøk, så har mannen stått på som han bare kan for å få det i havn, mens vi var på sykehuset så jobbet han langt ut i de sene timer, etter at han hadde lagt ungene så vi skulle klare å komme i mål, før jul, ihvertfall her oppe..
Kjelleren og garasjene skal vi begynne på etterpå, å de kan vi mer tutle med, men i hovedetasjen der vi skal oppholde oss, er det greiest å få det unna i en fei, så vi slipper å bo oppi all støvet...'

Syns det å være uten bad er det verste egentlig, nå har vi jo vasker, toalett og badekar/dusj oppe å gå, men allikevel, vil gjerne ha et speil over vasken om morgenen, å slippe å stå i gangen med alle remediene, eller et skap og to til å ha bleiene, kluter, håndkler osv, DET skal bli bra å få iorden igjen :)

Jeg koster og støvsuger hele tiden, å flytter på rot, men pga at de aller fleste kommoder og skaper nå er kastet ut, er det jammen ikke lett å få systemet tilbake igjen...
Men idag ser det ut som om det endelig skal komme igang igjen :) Walk-in-closet\ et vårt er straks ferdig :D
Igår tapetserte vi der, har en halv vegg igjen å tapetsere, den måtte vi vente med, da det viste seg at sparkelen ikke var helt tørr der, å dermed ikke lot seg pusse seg pusse ned.. Men den veggen går kjapt å få unna idag :)
Idag har vi fått hengt opp alle bærelistene, som alle hyllene og garderobestengene skal henge i, å nå er min mann nede å kutter til hyllene i riktig lengde, så nå skal de settes oppå knektene :D
Å da er det bare til å få alt i system igjen :D
Jeg skal ha inn teppe på gulvet der, men det er vi nødt til å vente på, for det var bestillingsvare. Å så en puff som ungene kan sitte på, når de skal ta på seg sokker om de vil det der, eller bare ta en pust i bakken, mens de ser etter noe :)

Vi skal lage til en bue inn der, male noen lister, å få de på plass, å muligens male tak og skifte taklampe, men det får vi se,. når alt er ferdig..

I stuen er de svære 70-tall`s vinduene skiftet ut, til fordel for noen mindre, med sprosser på, jeg syns det ble mye koseligere, å gleder meg til å ta vinduene i bruk. Vi har isolert hele ytterveggen der, å fått opp nye plater, som ble sparklet igår kveld.
De skal males et strøk idag, å så skal vi tapetsere med en hvit tapet som er full av grå strå over det hele, så skal vi inn med foringer rundt vinduene, male, å så kan julepynten komme på plass i vinduene :) Savner den 7 armede lysestaken nå, så den må få komme opp så snart det er klart :)
Så skal det listes, å så må vi male skråtaket i stuen lyst, så er det klart til bruk :D
Syns selv det ble MYE lunere inn etter å ha skiftet de trekkfulle vinduene, så det var HERLIG, å virkelig verdt det!!!
Tidligere kunne vi stå foran de, så kjente man den kalde trekken, å vi kunne fyre flere ganger om natten, å komme inn til et hus som bare var knappe 10-14 grader, mens nå etter at vinduene er skiftet kan vi la være å fyre om natten, og ikke legge ved i når vi går til sengs å komme inn til samme temp som tidligere MED nattefyring :D
Fantastisk, å på torsdag, skal vi ENDELIG få varmepumpen opp å gå igjen, den ble ødelagt for en tid tilbake, å vi har ventet helt til nå på å få ny del :S
Men nå ble de sikkert leie av å høre på maset mitt, å sendte den endelig avgårde.... Jeg vil ha jevn temperatur her, når det er 4 små som løper rundt her :) Ikke komme inn til en kald stue..

Kjøkkenet skal vi ikke ta enda, vi har hendene altfor fulle som det er, så selv om vi våknet til at glassene på kjøkkenet var frosset på INNSIDEN igår, så får det bare vente, det ordner seg nok når varmepumpen er på plass igjen, men vinduene skal skiftes fortløpende, så snart vi får anledning tild et, men vi må ferdigstille de prosjektene som allerede er påbegynt nå..

Minstetulla`s rom er iorden, men listene er enda ikke på plass :O De skal vi ta i samme renne som vi tar listen ei alle de andre rommene nå snart, å da skal jeg jammen bli lei av å male lister vil jeg tro...

Badet skal påbegynnes idag. vi har tidligere satt inn hjørnebadekar, vegghengt toalett og gulvbelegg, da vi ga opp flisene...
Nå skal vi skifte vindu der ute ikveld, til et mindre, helt nytt og TETT vindu, så skal min far og min mann igang imorgen å sette opp alle våtromsplatene som vi har kjøpt, gleder meg VILT til å få nytt bad. Å når platene er på plass, så skal vi sette opp den nye vasken og baderomsinnredningen, å jeg får endelig skaper og speil på badet igjen :D
Ser frem til det, egentlig rart hva vi savner når vi ikke har det. Til vanlig tenker vi kanskje ikke over det en gang, men det er noe vi savner sårt nå, når det ikke er der..
Ingenting er som å tulle seg inn i et stort VARMT badehåndkle etter badet, men nå ligger håndklene på andre rom, å må dermed varmes opp på varmekablene før de kan gjøre samme nytten nå :D

På gangen har vi satt opp en ny skillevegg, å satt inn en ny dør, så vi skal slippe kulden som kommer fra ytterdøren. ifjor endte vi opp med å spikre igjen hele ytterdøren, å gå inn på terassen, å nå slipper vi ihvertfall det :D
Etterhvert vil vi ordne ytterdøren også. jeg skal male døren i gangen ikveld, å jeg skal samtidig male resten av gangen og byslaget i den samme fargen, som platene vi satte inn i gangen: Caffe Latte.. Vi kommer også til å sette opp de samme platene i den neste gangen, men det har vi ikke handlet inn enda, pga vi har nok prosjekter nå..

Det var de prosjektene som vi holder på med nå, de neste som står på trappen å venter nå er:

De minste`s rom, de skal få nytt gulv, vegger, tak og vindu, å så skal vi henge opp noen spotter osv, det er det første vi skal gjøre når det er ferdigstillt alt det andre.

Så skal vi skifte vindu på vårt rom, å lukke et av vinduene, skifte gulv og vegger, og sette opp nye taklamper, så er vi ferdige der.

Å det siste vi skal igang med da, bortsett fra en finpuss på vaskerommet, er et kjølerom på vaskerommet. Der har vi en liten bod uten vindu, som vi skal sette inn en kjøledør i, å dermed får vi et lite kjølerom :)

Etterpå skal vil lage en trapp ned, å begynne i kjelleren :D

Ingen kommentarer: