Imorgen skal de få spise gele med vaniljesaus, å jeg er kjemespent på om de liker det, da kan jeg lage det igjen :)
Her er oppskriften om noen vil prøve, den fant jeg i et innlegg jeg skrev i, på hagegal.no :)
1/2 KG RABARBRA OG
1/2 L VANN
kokes i ca 10 min, siles gjennom et dørslag, samk til med sukker.
8 PLATER GELANTIN legges i bløt, og has i den varme saften, rør til det er oppløst.
La stå kaldt til dagen etter, serveres med vaniljesaus :)
Rabarbrasuppe er også kjempegodt det fikk jeg alltid av mine besteforeldre, da jeg var liten, så det skal de få til dessert en dag :) Har også funnet en god oppskrift på rabarnrapai som jeg skal teste ut :)
Rabarbra er foresten kjempegod sammen med jordbær i syltetøy, å god til å fryse, så derfor har jeg fryst ned alle stilkene mine idag, Brukte 2 kg til gele`en, å resten er fryst til syltetøy, og pai og andre gode desserter senere, håper det vokser opp mer snart, så jeg kan høste en runde til :)
1 kommentar:
I dag har vi laget rabarbragele etter oppskriften din.. blir spennende å smake i morgen :D Sausen smakte i alle fall veldig godt! Takk :)
Legg inn en kommentar