mandag 17. januar 2011

Jevnet soppsaus med urter


fant en saus som så herlig ut, på nettet idag, lavkarbo var den også, så da kan jeg også nyyyyte den, å svard et urter i den, åd et er bare herlig :D

Så ville dele den med dere, HER er bilder om dere heller vil ha det til oppskrifter :)
Dette er en saus som er bare helt fantastisk og passer til all slags kjøtt. Den er like enkel som god men en må ikke ta snarveien om resultatet skal bli bra. Smaken kan varieres etter hva en skal ha den til. Sausen glattes med stavmikser til slutt slik at soppen blir jevning.

Sausen egner seg ikke til frysing, men kan fint oppbevares et par dager i kjøleskap.

300 gram champinon i skiver
1 finhakket løk
1 liten boks kremfløte
urter
hvitvin (kan sløyfes - jeg bruker det til fest )
Urter - i dag er det basilikum
evt noe kraft fra ferdig stekt kjøtt
(kraft som ikke er "hvilekraft" bør reduseres , dvs koke inn)

Sopp surres i en gryte sammen med litt smør, rør jevnlig -soppen vil etterhvert avgi en del veske.

Skru ned varmen litt og la soppen surre til ALL vesken er fordampet. Halveis ca i denne prosessen tilsettes hakket løk ( evt hvitløk om en ønsker det og) La løk surre med til det er helt redusert for veske. Dersom en skal ha hvitvin ( 2-3 ss til denne mengde ) skal vinen med omtrent samtidig med løken, slik at den reduseres helt.

Når det hele er tørt tilsettes fløte og det skal koke slik at fløten tykner litt - 5-8 min.

Mot slutten tilsettes friske urter. Jeg har i dag valgt basilikum.

Kyllingfiletene mine har lagt en stund i pannen under lokk og hvilt -kraften som er av de tilsetter jeg i fløten. Har jeg stek som er ferdig stekt og pakket i folie for hvile pleier jeg åpne litt og helle i den kjøttkraften som er der. La det koke et par minutter til før det hele jevnes ut med stavmikser - Jeg må helle litt på gryten for å få det skikkelig rørt sammen. Smak til med evt salt og pepper. Det blir en litt tykk saus -jeg liker den slik, vil en ha den tynnere tilsett litt mer fløte og la det få et oppkok.

Sausen kan smakes til med alle slags urter evt sennep om en ønsker det. Hvitvin gir en ekstra smak, men kan fint droppes, evt erstattes med litt hvitvinseddik, Rødvi gjør sausen grå så det er ikke å anbefale.

Kyllinfiletene fikk følge av noen cherrytomater de siste minuttene - nydelig sammen med sausen.

Ingen kommentarer: