fredag 17. september 2010

Snart helg :D

Han her har inntatt helgestillingen :D Syns denne var skikkelig herlig :D
Har surfet rundt om, å kunne tenkt meg denne fontenen. Den var stilig syns jeg, men den hadde nok ikke passet inn i en gammeldags hage da, men vil gjerne ha en anderledes fontene. Fant en på finn, som jeg fremdeles venter på svar på, om det gikk ann å frakte den ned hit på et vis.. Det er noen krukker som står foran en mursteinsvegg, så tømmes det vann mellom 3 krukker.

Ellers så går det i ett sett med møter, aktiviteter, selskaper osv så det blir lite tid til blogging, og pc i det hele tatt egentlig. men idag begynner jeg ikke på jobb før 11 så da har jeg en liten stund før servicemannen kommer på varmepumpen her, så måtte ta meg noen minutter innpå bloggen :)

Igår fikk jeg duftpelargoniumfrø, som jeg gleder meg VILT til å så ikveld :D Håper virkelig at jeg får det til, spent på hvordan de ser ut, uansett så er de velkomne, jeg vil veldig gjerne ha de uansett sort :)
Skal komme med bilder etterhvert som de vokser :)

Idag skal jeg endelig få summet meg til å sende avgårde 2 sorter floks som jeg har byttet bort, mot en annen sort floks, som jeg ikke har :D Gleder meg til å få den, den var mørkere enn mine, mine er rosa, og en hvit, å den hvite har jeg kun 2 stengler av igjen nå, etter at jeg gav bort en. Håper de sprer seg fort!

Regnet plasker ned her, så kveldene etter at ungene er i seng, tilbringer jeg bak hagebøkene mine, å planlegger våren. drivhuset er jeg fremdeles veldig usikker på, jeg ønsker å ha det i gamle vinduer, eller glass, og kledning så det blir holdebart, mens min far mener det er bedre å kjøpe plast drivhus, så jeg abonnerer nå på drivhus annonser på finn nå, bare for å se, men har egentlig bestemt meg for dette, viss det er overkommelig i pris, venter på tilbakemmld på det idag:


I drivhuset skal jeg sette opp et vanningssutem, så det blir enkelt å holde de med nok vann. Det skal settes opp renner, på 20x10 cm, mulig det blir 4, men kanskej jeg går ned til 2 avhengig av plassen. Rennene skal fylles med vann, over rennen blir det lagt bordbiter, på 10-20 cm, med en kapilærmatte over, som ligge rnedi rennen, å dermed kan planten trekke opp ønsket mengde vann.
Vi skal også koble rennene sammen, så de blir et system, å de skal igjen kobles til en 100 liters tank som samler regnvann på utsiden av drivhuset, å det hele skal styres av en flottør fra et toalett, så jeg satser på at min mann klarer å få til dette.
jeg har arbeidstegningene klare til han, å kunne vist dere de, om det ikke hadde vært for at jeg ikke har skanner som er iorden for øyeblikket, men skal komme tilbake med bilder osv etterhvert som vi kommer igang, men det vil bli en god stund til at jeg får vist vanningsanlegget pga, det er det siste som blir satt inn.
først skal vi støpe ringmur, legge gulv inni huset, sette opp huset, å helt til slutt skal vanningssystemet inn, tidsfristen deres er mars 2011, for da skal jeg begynne å så i.

Å det skal foresten også legges inn strøm, mulig også varmekabler i gulv, er litt usikker på det, siden jeg ikke skal bruke det om vinteren, å mulig det blir lagt inn vann også, får se hva vi finner ut av der, eller om det er greit med regnvannsamleren, tror kanskje jeg helst vil ha vann ut dit...

5 kommentarer:

Drømmelykke sa...

Knallfint drivhus! :D

Anne Mai sa...

Du har som alltid MANGEN prosjekter på gang ;)

Ah09 sa...

Ja ikke sant :D men det var altfor lite :S Å veldig langt over det jeg hadde tenkt å bruke på drivhus, men hadde det vært i den riktige størrelsen til den prisen, så hadde jeg jammen tatt meg råd til det...

Ja Anne mai, må ha noe å gjøre på vet du ;) Du må ta deg en tur opp å se når det står ferdig :D

Hilde sa...

eg e nå alltid så pirkete då,men nå e ikkje ei god rid å så frø på trur eg. vent te midten av januar :)

Ah09 sa...

Tusen takk for tipset Hilde :D sette pris på det! :D
Tanken slo meg ikkje eingong *flau* snakk om.....;)

Men vil jo få det til, så da venter jeg til dess, har foresten frø til deg også, men ikke komt så veldig mye lengre, men det er ikke glemt ut, så vi får se på det en gang du er her :)