1-1 1/4 kg lammekjøtt
til koking:
2 ts salt pr liter vann
200 g gulerøtter
100 g persillerot
1 stk lite blomkålhode
vann
Saus:
1 ss smør
2-3 ss hvetemel
4 dl bulgjong
(1/2-1 dl fløte)
(1 stk eggeplomme)
koketid 1 1,5 time
La kjøttet småkoke under lokk til det er mørt. Kok grønnsakene, kjær dem opp. Lag sausen. Smelt smør, og ha i mel. Spe med bulgjong og la sausen koke 5-10 min.
Rør eggeplommen ut med litt fløte, og visp sausen med i eggejevningen. Dette kan løyfesst! (men det smaker best med syns jeg ;)er likssom priken over I`en)
Skjær kjøttet i stykker. Legg kjøtt og grønnsaker på serveringfatetet. hell saussen over og nyt :MMMMMMMM :D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar