onsdag 12. mai 2010

Lammefrikasse med grønnsaker 4 porsj

1-1 1/4 kg lammekjøtt

til koking:
2 ts salt pr liter vann
200 g gulerøtter
100 g persillerot
1 stk lite blomkålhode
vann

Saus:
1 ss smør
2-3 ss hvetemel
4 dl bulgjong
(1/2-1 dl fløte)
(1 stk eggeplomme)

koketid 1 1,5 time

La kjøttet småkoke under lokk til det er mørt. Kok grønnsakene, kjær dem opp. Lag sausen. Smelt smør, og ha i mel. Spe med bulgjong og la sausen koke 5-10 min.

Rør eggeplommen ut med litt fløte, og visp sausen med i eggejevningen. Dette kan løyfesst! (men det smaker best med syns jeg ;)er likssom priken over I`en)
Skjær kjøttet i stykker. Legg kjøtt og grønnsaker på serveringfatetet. hell saussen over og nyt :MMMMMMMM :D

Ingen kommentarer: