fredag 7. mai 2010

Spent idag :D

Bilde av Josta

Skal kanskje få en stiklings bit av bærbusken Josta, å den har jeg ikke fra før, å er helt i hundre nå, har lest om den på nettet, å det skal bli spennende å smake bærene, om jeg er så heldig å får :D
Viss ikke så får jeg lete etter den å kjøpe en selv når jeg kommer over en, her er noe av det om stod om den på en infoside :)

En spennende bærfruktvariant, som er oppstått ved krysning mellom solbær og stikkelsbær. Dette gir Josta en dobbelt, usedvanlig fruktsmak: den kostelige, forfriskende aroma av solbær og den lett syrlige smak av fine stikkelsbær. Spesielt høyt innhold av C-vitaminer. Jostafruktene vokser i klaser som solbær, er glatthudede og på størrelse med stikkelsbær. Du vil hverken finne stikkelsbærgrenenes torner eller sykdommer som meldugg som man så ofte finner på solbær.

Om den smaker godt så skal jeg forsøke å lage flere stiklinger av den, så jeg får flere busker, å kan lage meg saft og syltetøy :D
Foreløpig så har jeg ikke nok frukt og bær, for ungene rensker det om er her, så jeg forsøker å lage flere hele tiden, å plante nye, i håp om at det en dag skal være noe igjen til saft og syltetøy, kunne jo selfølgelig bare sagt at de ikke fikk ta også, siden jeg vil ha saft og syltetøy, men det vil jeg ikke, de skal kose seg, få lyst å gå rundt i hagen å spise det om hagen byr på til de ulike tidene, å nyte det, så kanskje det år en liten hagespire i de selv ogå ;)

2 kommentarer:

hajal. sa...

Spennande med Jostabær - eit bærslag eg bare har lest om.
Lukke til! :)

Seascape sa...

Josta har jeg til deg.
Jeg har lagt meg til som følger av bloggen din. Har også lagt bloggen din inn Hage blogger jeg besøker. Håper det er OK for deg. Da er det så lett og finne tilbake til bloggen din og følge de spennende hage prosjektene dine.
Ha en riktig god helg.
Vi snakkes på PM.

Klem fra Seascape