søndag 9. mai 2010

Hvordan stelle en bambus plante


Jeg kjøpte meg en bambus et tidligere år, men den har ikke vist at den stortrives, men helle rikke mistrivst i stor grad, så jeg har søkt, å søkt etter informasjon om den idag, for å se om jeg kan bedre levevilkårene dens en smule, så den vil trives skikkelig hos meg, å det har jeg funnet, så nå skriver jeg det jeg har, å så skal jeg teste det ut i år om det temmer eller ikke, å heller komme tilbake å rette dette dersom det skulle gå helt galt.

Ene stedet jeg leste sa de at de var problemfrie, men de gav de rikelig med plenklipp flere ganger gjennom sommeren, men et annet sted sa dette:

Vann bambusen med filtrert vann, eller regnvann for å unngå kjemikalier i springvannet. Eller vann med skittent vann fra akvarium eller bolle, som et enda sunnere (bedre) alternativ.

Bambus vokser i tykke, skyggefulle skoger, så for mye lys vil drepe den. Den blir gul, når den er for tørr. jorden må være konstant fuktig, men ikke over gjennomvåt. Hvis toppen av jordsmonnet er tørt, så er det på tide med vann.

Bildet er hentet fra:
http://only1planet.blogspot.com/2010/02/bambus-miljvennlig-materiale.html

1 kommentar:

Christin sa...

Oj, spennende, bambus og kiwi. Håper du får dem til og skal følge med på hva som fungerte best!
Klem fra meg :)