onsdag 12. mai 2010

Plommeris 4 porsj

350 g ris
100 g rosiner
250 g stenfrie plommer
1 toppkudd sitronmelisse

Del plommene og ta ut stenene. Vri et klede i kaldt vann, og legg det i et dypt fat. Legg ris, sitronmelisse, plommer og rosiner lagvis. Bind kledet fast til, men ikke fatere enn at innholdet får plass til å svelle. Legg det i en gryte med kaldt vann. La det koke 1-1,5 time, det kommer ann på hvor lettkokt rissen er. Legg plommerisen i et sypt fat, pynt med sitronmelisse og erver med karamellsaus:

Karamellaus:

125 g sukker
1/2 l melk
2 eggeplommer
1 egg
3 s sukker
1 ts potetmel

Brun 125 g sukker i jerngryte, rør med treskje. Flytt gryten til ide og hell forsiktig i melk. Pass på at den ikke koker over. Sett sausen over varmen igjenog rør til sukkeret har smeltet. Visp eggedosis av egg, ssukker og potetmel. Hell det i gryten til ausen jevner sseg.

NB: må IKKE koke!!!!!!!!!!

Litt stivpisket fløte kan tilettes, men er ikke nødvendig. Server sausen til eplekake, pærer og plommer med ris.

Ingen kommentarer: