søndag 2. mai 2010

Våren er igang for fullt, å vi NYTER det !!!!!!

Endelig på nett igjen etter å ha vært uten i over en uke, merkelig hvor avhengige vi faktisk blir av det, ihvertfall jeg, følte meg temmelig hjelpeløs med tanke på å snakke med nettvennene mine, som jeg bare har innpå her, å ikke fikk gitt de tilbakemld på at jeg ikke hadde nett...

MEN nå er jeg tilbake igjen :D

Denne helgen har vært fantastisk, vi har hatt overnattingsgjester fra Egersund her hele helgen, søskenbarnet mitt, med ene barnet hennes.
Kjempekjekt var det, ungene hadde det kjekt sammen, å det var nydelige vær, selv om det blåste litt vel mye på lørdagen, så grillingen vi hadde planlagt ved sjøen, å det å være på stranden hele dagen, å fange krabber og andre småkryp sammen med ungene, måtte gå ut.

På toppen av det hele så fikk vi endelig avlastningsjenta til oss, etter å ha kjempet i snart 2 år, for å få henne til oss, hun er i nær familie, å vi fikk nei til å ha henne i utgangpunktet, å måtte derfor bruke advokat for å få det til, å når de endelig kom, så gikk vi gjennom kontrollen med en gang å fikk ha henne :D
Å det er vi overlykkelige for, så på lørdag kom hun for første gang, det var en flott dag, vi var hjemme på terassen å grillet, å etterpå var vi å bowlet, å så gikk vi langs kaien i byen, å kjøpte oss is å koste oss, blåste litt, men sol var det :D
Gleder oss vannvittig til neste gang hun kommer, da var vi å heldige å få lov til å ha henne med oss i en fornøyelsespark sammen med hele familien vår, så det er noe jeg virkelig ser frem til :D :D å alle andre i familien her også :)

Idag var det et NYDELIG vær, litt kaldt idag ogå, men med gode varmedresser å gikk det kjempefint, vi var på hagesenter idag å jeg handlet meg:

20 Korona Jordbær
2 Bringebær
1 Bjørnebær uten torner
1 kiwiplante
1 pose sukkererter
2 espalier i tre
3 tusenfryd, dbl hvit, dbl rød, dbl rosa/hvit
flere inspirasjonsblader

Gleder meg til å se om det går bra med kiwiplanten, de sa at den ikke trengte drivhus, den var selvbestøvende, jeg trengte ikke å bruke pensel på blomstene, den klarte eg selv, å det skulle bli frukter, så jeg er pent :D
Ungene her elsker kiwi`er så hadde vært morsomt å få det til. den kal plantes lunt inntil uteplattingen mannen min lager på baksiden, jeg må bare male den nå, så skal jeg lage bed foran der, der blir det lunt å godt for kiwi`en. Kanskje jeg går å kjøper enda en, å kanskje også druer, lurer litt på det, siden det var mer plass der enn jeg trodde.

Idag fikk jeg plantet 6 tujaer, som hekk ved uteplattingen som min mann har laget, å det blir lunere bak der, plantet også mange av jordbærene, men hadde mer utløpere enn jeg trodde, å har derfor enda 10 jordbær igjen om skal plantes imorgen.
jeg fikk luket i urtehagen, der vdet var vannvittig med ugress nå, å plantet sukkererter der, kal luke litt til å plante resten av potetene og apargesene iløpet av de nete dagene nå.

fikk ogå gravd frem et bed til, Som jeg skal ha noe i, men vet ikke helt hva enda :)
de 3 eldste ungene laget sine egne bed idag, de 2 minste er ikke ferdige enda, men eldstemann var inne å så litt i hagebøkene å har nå laget sitt eget lille bed, med en liten sti, og nettinggjerde rundt :)
han har tusenfrydene oppi der, og en påskelilje, å skal han ha jordbær i det andre siden av bedet hans.

Skal ta bilder imorgen å vise frem bilder :)

Fikk ryddet etter alt rotet om min mann har laget etter snekringen in ;) å begynner å bli mye nedre i hagen allerede.
gleder meg til å få ferdig mer der ute, skal flytte mange av buskene imorgen, siden min mann skal lage sti der de står nå.
Å imorgen skal min mann forsøke å få fatt i en bue som han skal snekre opp inntil husveggen.

På lørdag fikk vi foresten søte rekunger, de var såååå små, at jeg får ikke til å ta bilder av de endå :)men her er noen bilder av noen andre som har fått små rekeunger :)

har foresten mistet en tast på tastaturet mitt (s`en) så det kan hende den har falt ut endel i innlegget selv om jeg forsøker å sjekke at den er på plass :)

2 kommentarer:

Christin sa...

For en koselig helg du har hatt og gratulerer med avlastningsbarnet. Vil tro at barnet har det bedre når det kan være hos familie istedet for fremmede.
Gleder meg til å se bilder av alt dere har gjort ute :)
Kos deg :)
Klem

monica sa...

gleder meg til bildene fra hagen kommer