lørdag 13. juni 2009

Gresshoder som ungene kan lage ;-)

Nå skal vi snart så i plenen på baksiden, å har derfor en mengde med gressfrø, å i den forbindelse, så skal jeg og ungene, lage gresshoder ;D

Klipp enden av nylon strømpebuksen din, kanskje 30 cm eller noe sånt, eller midt på, men da må man knytte den ene enden igjen med en knute.
Legg en neve med gressfrø nede i bunnen på strømpebuksen, å fyll opp med sagspon, så lager du en liten nese midt i ansiktet og fester med strikk, så sagspon i resten av hodet, å så en knute til slutt. Legg den i en bolle med vann, å la den trekke til den er helt gjennomvåt, så setter du hodet på en tallerk, med gresset opp, så må du vanne hver dag, når håret er vokst opp, kan du klippe det kort om du vil osv.
Man kan også sette på øyne, eller tegne de på, eller bruke piperensere til øyne osv..


variasjon er at man istedet for strømpe, planter gresset i en blomsterurne, av terrakotta, å tegner eller limer ansikt på selve potten, håret kan klippes her også, alt etter hvordan barna vil ha det ;-) Kjempemoro, syns mine ;D

Vi skulle laget idag, men siden minstejenta vår feiler denne helgen, skal vi vente til hun kommer, å lage de da, så hun også får et hode ;-) Så iløpet av uken er alle 4 hodene klare, å bilder skal legges ut ;-)

Ingen kommentarer: