onsdag 17. juni 2009

Planting av klematis, for å få flotte og frodige klematiser!!

Skal snart plante mine 4 clematis Princess Diana, så da er det greit å legge alt til rette for de når jeg planter de, så de kommer igjen og igjen, flotte og frodige. her er tips til hvordan man får det til:

Slik planter du klematis:
Alle arter av klematis skal plantes 20–30 cm fra veggen slik at plantene ikke tørker ut i dreneringen langs grunnmuren. Du kan også plante mot et espalier eller inntil en trestamme. 60 cm er en gylden regel når du skal plante klematis.
Lag et hull, 60 cm dypt, 60cm bredt og 60 cm fra veggen. Ha litt kompost av kugjødsel i bunnen og fyll på godt med plantejord. Plant slik at minst 15 cm av rothalsen kommer under jorda. Da utvikler det seg flere røtter, og du får en kraftigere plante.
Vann klematisplanten godt før den får plass i jorda. Vann også i plantegropen hvis det har vært tørt lenge.

De første ukene etter at du har plantet, må du vanne skikkelig. Det er en regel at storblomstret klematis bør få selskap av en plante som kaster skygge mot rothalsen, en staude for eksempel. Dette er ikke nødvendig hvis du velger en med små blomster. Klematis liker kugjødsel langt bedre enn fullgjødsel. Dessuten vokser de bedre hvis du gir dem litt benmel. Klematis liker også godt modnet bananskall som du molder ned i jorda.

Ingen kommentarer: